Klepper drop Pittig Zout
Een dropje met zeewier. Dat klinkt zo krankzinnig dat het wel eens zou kunnen werken. Bovendien heeft zeewier niet alleen een umami smaak, het heeft ook een zalige, zilte smaak. Die door umami nog eens extra wordt aangezet. Als je dat in drop stopt, zo redeneerde Klepper Sr., dan zou dat wel eens een heel fraai, pittig zout dropje kunnen opleveren.
Los van de heerlijke pittig zoute umamismaak, heeft zeewier bovendien nog wel meer aardig eigenschappen. Zo is het een goede bron voor ijzer en eiwitten. En zit het boordevol mineralen, zoals fosfor, calcium en jodium. Niet dat je daar ook maar iets van merkt als je een dropje eet (daarvoor zijn de hoeveelheden te klein), maar van het idee alleen al voel je jezelf gezonder worden.
En zeewier is ook nog eens goed voor het milieu. Mits je het op verantwoorde manier oogst. Want wat bomen boven het water doen, dat doet zeewier onder water: CO2 uit het water halen. En wanneer zeewier CO2 uit het water haalt, kan het water weer CO2 uit de lucht opnemen. Zodat er minder CO2 in de atmosfeer komt te zitten. Door zeewier in de beste drop ooit te stoppen, stimuleren we de zeewierkweek en helpen we dus mee om CO2 uit de lucht te halen.
Kortom, als het lukt om echt lekkere drop met zeewier te maken, dan hebben we met recht een dropje dat we De Beste Drop Ooit mogen noemen.